fredag den 18. november 2011

SUKKERSALTET LAKS MED KORIANDERFRØ & FENNIKELFRØ
En eller to tynde skiver laks, serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød, er en let og lækker forret.








FOTO; LARS RANEK
600 g fersk laks, et helt stykke (bestilles hos din lokale fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
2 spsk. fennikelfrø
Citronpeber
SENNEPSVINAIGRETTE
3 spsk. grovkornet peber
1 spsk. sherryvineddike
6 spsk. olivenolie
havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker
FENNIKELSALAT MED ÆBLE
1 lille fennikel skåret i helt tynde skiver, på langs
2 røde æbler, skåret i tynde både
PYNT:
Et lille bundt kørvel
TILBEHØR:
6 skiver ristede rugbrød
Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i minimum 10 timer. Mal korianderfrø og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil den i tilbage i køleskabet minimum 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i dressingen. Skær laksen i tynde skiver (uden skind) og server med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar