1 røget andebryst (kan bestilles hos din slagter)
1 radicchiosalat
2 mini-romanisalat
1 bakke feldsalat
100 g valnødder
6 figner, skåret i både
2 spsk. olivenolie
3/4 dl hindbæreddike eller mørk balsamicoeddike
3 spsk. akaciehonning
4 små pærer, skåret i tynde både
100 g blå kornblomst, smuldret
DRESSING
3/4 dl olivenolie
1/2 dl kirsebæreddike/ mørk balsamicoeddike
havsalt og friskkværnet peber
Skær andebrystet i helt fine, tynde skiver. Pluk radicchiosalat og romanisalat i let grove stykker, og skyl dem godt i koldt vand. Pluk og skyl feltsalaten. Slyng salaten, eller lad dem dryppe godt af, og dem stil til side. Rist valnødderne på en varm tør pande, til de er sprøde. Tag dem fra varmen og knus dem i en mindre stykker. Varm olien på panden og steg fignenbådene let. Hæld eddiken på, og lad syren koge fra; tilsæt honning, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret salaten på et stort fad, med skiver af andebryst, stegte figner og de fine både af pærer. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Kom dressingen over salaten, og drys med valnødder og blå kornblomst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar