torsdag den 3. november 2011

Krydret frugtbrød



Spis det smagsfulde brød til kraftige eller lette oste, her er det med en lækker cremet fransk brie
 










25 g gær
1 spsk. honning
5 dl. lunkent vand
saft fra en appelsin
1 tsk. kanel
1/2 tsk. st. nelliker
200 g tørret blåbær
100 g tørrede abrikoser
100 g fuldkornshvedemel
100 g grahamsmel
ca. 750 g hvedemel.
Smuldr gæren ned i en stor skål, tilsæt vand og appelsinsaft, og rør godt. Kom salt, honning, kanel og nelliker i, og rør godt. Hak abrikoserne i 1/2 x 1/2 cm små stykker. Vend al frugten i fuldkornshvedemel og grahamsmel og kom det ned i gær blandingen, og rør godt. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt brødet godt igennem, til dejen slipper fingrene. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter, slå dejen ned og kom den i små brødforme på 3 dl, der er foret med bagepapir. Eller form 4 runde brød. Lad dejen hæve i 20 minutter bages i en 175 grader varm ovn i 16-18 minutter.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar