
Mit navn er Camilla Zarah Lawes, jeg er madskribent, anmelder, foodstylist og forfatter til 3 kogebøger.
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som smager godt, er nem og sund og tilgængelig. Så velkommen til min blog hvor jeg vil vise et godt udsnit af hvad jeg går og laver. God fornøjelse!
Følg mig på instagram
mandag den 23. juli 2012
onsdag den 27. juni 2012
Jordbær med basilikumcreme og tuiles
Danske jordbær smager skønt. Prøv denne kombination af jordbær og basilikum, det er super lækkert.
![]() |
Tilføj billedtekst |
500 g DANSKE jordbær (evt. lidt sukker, hvis de ikke så søde)
MASCARPONECREME:
6 spsk. finthakket, frisk basilikum
2 spsk. flormelis
PYNT:
finthakket basilikum
TUILES MED MANDLER:
(ca. 20 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
ca. 1 bæger pasteuriseret
æggehvider
25 g mandelflager
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i tykke skiver, og fordel dem i skåle. Drys evt. med lidt sukker, hvis de ikke er så søde. Rør mascarpone sammen med basilikum og flormelis.
TUILES: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i, lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen helt tyndt ud på bagepapir (brug evt. en skabelon; skær den ønskede form ud af et fladt plastiklåg). Drys med mandelflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen
MASCARPONECREME:
6 spsk. finthakket, frisk basilikum
2 spsk. flormelis
PYNT:
finthakket basilikum
TUILES MED MANDLER:
(ca. 20 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
ca. 1 bæger pasteuriseret
æggehvider
25 g mandelflager
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i tykke skiver, og fordel dem i skåle. Drys evt. med lidt sukker, hvis de ikke er så søde. Rør mascarpone sammen med basilikum og flormelis.
TUILES: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i, lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen helt tyndt ud på bagepapir (brug evt. en skabelon; skær den ønskede form ud af et fladt plastiklåg). Drys med mandelflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen
lørdag den 9. juni 2012
Chokoladekage med banan
Jeg elsker kager med banan, det gør dem herligt svampede. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade
3 hele æg
200 farin
100 g smør
100 g mørk chokolade, 70 %
4 modne bananer
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kardemomme
ENDVIDERE:
1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm
GLASUR:
200 g flormelis
6 spsk. kakaopulver
lidt vand
PYNT:
100 g hele afskallede mandler
Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.
Abonner på:
Opslag (Atom)