onsdag den 27. juni 2012

Jordbær med basilikumcreme og tuiles

 

Danske jordbær smager skønt. Prøv denne kombination af jordbær og basilikum, det er super lækkert.

Tilføj billedtekst

               

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
500 g  DANSKE jordbær (evt. lidt sukker, hvis de ikke så søde)
MASCARPONECREME:
6 spsk. finthakket, frisk basilikum
2 spsk. flormelis
PYNT:
finthakket basilikum
TUILES MED MANDLER:
(ca. 20 stk.)
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
ca. 1 bæger pasteuriseret
æggehvider
25 g mandelflager

Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i tykke skiver, og fordel dem i skåle. Drys evt. med lidt sukker, hvis de ikke er så søde. Rør mascarpone sammen med basilikum og flormelis.
TUILES: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i, lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen helt tyndt ud på bagepapir (brug evt. en skabelon; skær den ønskede form ud af et fladt plastiklåg). Drys med mandelflager. Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag de bagte kager forsigtigt af bagepladen

lørdag den 9. juni 2012

Chokoladekage med banan

Jeg  elsker kager med banan, det gør dem herligt svampede. Kagen smager dejligt af kardemomme – og selvfølgelig chokolade


(12 personer)
3 hele æg
200 farin
100 g smør
100 g mørk chokolade, 70 %
4 modne bananer
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kardemomme

ENDVIDERE:
1 smurt firkantet form på 20 x 15 cm el. 1 rund springform på 22 cm

GLASUR:
200 g flormelis
6 spsk. kakaopulver
lidt vand

PYNT:
100 g hele afskallede mandler

Pisk æggene godt med farin. Smelt smør og chokolade over vandbad, og rør blandingen i sukkermassen. Mós bananerne til en tyk grød, og vend dem i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og kardemomme sammen, og sigt det i dejen, og rør det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i formen. Bag kagen midt i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter. Lad den afkøle let.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Smør glasuren på kagen, og pynt med mandler. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.