FEMINA MESSE
så er jeg klar til endnu engang at svinge gryderne på årets FEMINA MESSE
Som du sikkert ved, forsøder jeg feminas liv med ”Den søde side” hver uge i Femina med sine altid farligt fristende desserter og kager. Jeg laver de skønneste søde sager, og du kan møde mig på Femina Messen lørdag, hvor jeg tryller i Demokøkkenet. Jeg gi’r helt sikkert en smagsprøve.
Håber du kigger forbi
STED: femina messe TID 11.30 LØRDAG

Mit navn er Camilla Zarah Lawes, jeg er madskribent, anmelder, foodstylist og forfatter til 3 kogebøger.
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som smager godt, er nem og sund og tilgængelig. Så velkommen til min blog hvor jeg vil vise et godt udsnit af hvad jeg går og laver. God fornøjelse!
Følg mig på instagram
lørdag den 6. oktober 2012
tirsdag den 11. september 2012
FAST INGREDIENS I ET HVERT KØKKEN
Fru Nimbs Kogebog
Louise Nimb (1842-1903) var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Fru Nimbs Kogebog udkom første gang i 1888. Denne bog er et fotografisk optryk. Louise Nimb drev sammen med sin mand mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil. Deres to døtre Henriette og Zerina Emilie overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning. Denne restaurant er den dag i dag kendt som Restaurant Nimb.
Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne.
Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.
Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.
Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne.
Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.
Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.
ISBN:
9788711392980
Indb.:
Hardcover
Omfang:
576 sider
Pris:
149,95 DKKlørdag den 8. september 2012
Abonner på:
Opslag (Atom)