Dette er chokolademoussen til den ægte chokoman. Der findes mange forskellige opskrifter på chokolademousse, men denne her er helt klart min favorit med sin intense smag, og så smelter den på tungen
(4 personer)
MOUSSE:
100 g god mørk chokolade
(kakaoindhold minimum 70 %)
4 æggeblommer
(2 bægre pasteuriserede)
40 g sukker
2½ dl piskefløde
ENDVIDERE:
3 spsk. sukker
50 g usaltede pistacienødder
Hak chokoladen helt fint, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokoladeblandingen. Vend derefter chokoladeblandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummen. Hæld chokolademoussen op i en serveringsskål eller portionsglas, og sæt den på køl indtil servering.
Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret. Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem let fint. Drys dem over chokolademoussen, og servér straks.
Mit navn er Camilla Zarah Lawes, jeg er madskribent, anmelder, foodstylist og forfatter til 3 kogebøger.
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det jeg brænder allermest for er mad, som smager godt, er nem og sund og tilgængelig. Så velkommen til min blog hvor jeg vil vise et godt udsnit af hvad jeg går og laver. God fornøjelse!
Følg mig på instagram
lørdag den 15. oktober 2011
JEG ELSKER CHOKOLADE
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar