Spis dette delikate tomat-æblebrød til en varm suppe, eller brug det til sandwich.
30 g gær
1 spsk. akaciehonning
3 dl lunkent vand
1 tsk. havsalt
1/2 dl olivenolie
3 fed hvidløg
100 g durumhvedmel
400-450 g hvedemel
125 g æble (hvad er det, revet)
TOPPING
15 små cherrytomater
4 stilke citrontimian
lidt chiliflager
1 dl olivenolie
Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, salt og olie. Rør godt og tilsæt knust hvidløg. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Ælt fintrevet æble i dejen. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie og lad den hæve i 2 timer. Kom bagepapir i en lille bradepande ca. 22cmx32cm, og fordel dejen i formen. Halver tomaterne og pres dem godt ned i dejen, drys med citrontimian, chiliflager og hæld rigeligt af olie over. Stil den til at hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys med havsalt og bag brødet i en 180 grader varm ovn i 20 minutter, skær brødet i lange stængler og server til suppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar