fredag den 7. oktober 2011

AMERIKANSK ÆBLEPIE

Servere du kagen lige fra ovnen, vil den flyde lidt ud, så lad den stå og sætte sig. Men server den gerne lun og evt. med softice til.


FOTO: LARS RANEK
Mørdej
150 g koldt smør i terninger
25 g flormelis
1 tsk. kanel
200 g hvedemel
1lille æg
FYLD:
6 store madæbler (vigtigt da madæbler ikke afgiver så meget væske )
50 g smør
6 spsk. rørsukker
2 tsk. stødt. kanel
1 tsk. stødt. ingefær
Kornene fra 1/2 stang vanilje
ENDVIDERE
1 æg, pisket sammen
4 spsk. perlesukker
Smuldr smørret godt sammen med flormelis, kanel og mel. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 minutter. Del dejen i to ulige store portioner, hhv. 2/3 og 1/3. Rul den store portion tyndt ud, og læg den i et smurt tærtefad med høj kant, så der skal hænge dej ud over kanten. Stil til side.Del æblerne i kvartet;, fjern kernehusene, og skræl dem. Skær hver kvarte i ½ cm tykke skiver. Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt, sukker, kanel, ingefær og vanilje. Steg æblestykkerne på panden i blandingen. Fyld formen med de stegte æbler. Rul resten af dejen ud, og læg den på som låg. Klem kanten sammen med fingrene og fjern dej, som hænger ud over kanten. Tril den overskydende dej til lange pølser, og pynt kagen i et mønster. Pensl hele kagelåget med æg. Drys med perlesukker og skær små snit i låget. Bag kagen nederst i en 180 grader varm ovn i 35 minutter, til den er flot gylden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar