torsdag den 6. oktober 2011

Weekend bøffer, ja takSteg bøfferne på grillen eller på panden, og spis dem med den lækre estragondressing der smager lidt som bearnaisesauce


FOTO: LARS RANEK
750 g små nye kartofler
BAGTE TOMATER
400 g små modne dadeltomater
2 spsk. olivenolie
1 lille bundt frisk timian
havsalt og friskkværnet peber
200 g babyspinat, godt vasket
2 mini romanisalat
ESTRAGONDRESSING
200 ml cremefraiche
6 spsk. estragoneddike
6 spsk. hakket estragon
4 spsk. sød fransk sennep
sukker, havsalt og friskkværnet peber
ENDVIDERE
6 tyndstegsbøffer, 150 g pr. stk.
25 g smør
havsalt og friskkværnet peber
Kog kartoflerne så de lige er møre. Afkøl helt.  Halver tomaterne og stil dem med den flade side nedad, i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med olivenolie, timian, salt og peber. Bag dem i en 100 grader varm ovn i 50 minutter, til de er møre. Lad dem afkøle. Pluk de længste stængler fra babyspinaten, og snit romanisalaten i tynde strimler på langs.  Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend kartofler med babyspinat, romanisalat med estragondressingen og de bagte tomater.

Brun bøfferne med fedtkanten ned af på en varm pande, (hold dem samlet med hånden eller en grillpincet), til fedtkanterne er sprøde og brunede. Tilsæt smør, læg bøfferne ned, og steg dem ½ minut på hver side til de er flot gyldne. Læg bøfferne i et ildfast fad, krydr dem godt med salt og peber og steg dem færdige i en 180 grader varme ovn i 5-7 minutter alt efter hvor røde de skal være. Lad dem hvile i 5 minutter, og servér dem med salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar