mandag den 17. oktober 2011

FOCCIA MED TOMAT OG ÆBLE



Jeg er vild med hjemmebagt brød, det smager fantastisk og der er da ikke noget bedre end duften af nybagt brød.
Spis  dette delikate tomat-æblebrød til en varm suppe, eller brug det til sandwich.





30 g gær
1 spsk. akaciehonning
3 dl lunkent vand
1 tsk. havsalt
1/2 dl olivenolie
3 fed hvidløg
100 g durumhvedmel
400-450 g hvedemel
125 g æble (hvad er det, revet)
TOPPING
15 små cherrytomater
4 stilke citrontimian
lidt chiliflager
1 dl olivenolie

Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, salt og olie. Rør godt og tilsæt knust hvidløg. Bland de to slags mel i dejen, til den er glat og blank. Ælt fintrevet æble i dejen. Kom dejen i en skål, der er smurt med olie og lad den hæve i 2 timer. Kom bagepapir i en lille bradepande ca. 22cmx32cm, og fordel dejen i formen. Halver tomaterne og pres dem godt ned i dejen, drys med citrontimian, chiliflager og hæld rigeligt af olie over. Stil den til at hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys med havsalt og bag brødet i en 180 grader varm ovn i 20 minutter, skær brødet i lange stængler og server til suppen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar