fredag den 28. oktober 2011

ROMBRAISERET ANANAS MED LAKRIDS


Den søde ananas smager skønt, når den bliver braiseret i rom og farin. Servér den med lakridsis eller en almindelig vaniljeis.









(4 personer)
1 ananas
LAGE:
1 vaniljestang
1 spsk. lakridspulver (Urtekram)
1 1/2 dl mørk rom
6 spsk. brun farin
2 cm ingefærrod skåret i skiver
TILBEHØR
Lakridsis, evt. Morten Heibergs
Skær enderne af ananassen, stil den på højkant, og skær al skrællen af ned langs frugten. Del den i kvarte, og fjern stokken. Læg stykkerne i et ovnfast fad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; bland dem med rom og lakridspulver, og hæld over ananasstykkerne. Drys med farin, og læg ingefærskiverne og vaniljebælgen i lagen. Braiser ananasstykkerne i en 140 grader varm ovn i 50 minutter.  Vend stykkerne hver 10 minut, og hæld lage over. Tjek med en kniv, om ananassen er mør, og giv den evt. længere tid. tid. Tag fadet ud af ovnen, og hæld lagen i en lille gryde. Kog lagen  ind til en tyk sirup, og servér ananassen med en kugle is og hæld lidt lage over.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar