tirsdag den 5. november 2013

citron tærte


ITALIENSKE CITRONTÆRTER MED MARENGSLÅG
Den sprøde bund med det let syrlige fyld, er en skøn dessert.
(6 portioner)
SØD MØRDEJ
200 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør
1 bæger pasteuriseret æggeblommer
2 tsk. citronskal
1 nip salt
FYLD
3 æg
150 g fint rørsukker
150 g blødt smør
fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner (på nær det der skal er i mørdejen)
saft af 1/2 citron
MARENGSTOP
Marengs
200 g sukker
4 æggehvider
PYNT
Citronmelisse
ENDVIDERE
6 små tærteforme på 8 cm i diameter

Rør ingredienserne til mørdejen sammen gerne i en røremaskine, pak dejen i film og stil på køl i minimum 1 time.

Pisk æggene hvide med sukker, rør det bløde smør i, og vend citron-skal og saft forsigtigt i dejen. Del mørdejen i 6 stykker og rul ud til cirkler, beklæd de smurte forme med dejen. Skær kanterne til.  Fordel fyldet over og bag tærterne ved 155 grader i 30 minutter, afkøl tærterne. Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Fordel marengsen over tærterne. Flamber med en gasbrænder, eller sæt dem ind under grillen i din ovn. Til de er gyldne. Pynt med citronmelisse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar