lørdag den 30. januar 2016


Mini falafel med koriandercreme og løgsalat

TID: 30 Minutter

 

FALAFEL FARS
(30 stykker)
2 fed hvidløg
1 løg
Skal af en usprøjtet citron
1 spsk. solsikkeolie
1 spsk. spidskommen
1 spsk. koriander
1 dåse kogte kikærter
1 æg
75-100 g hvedemel
5 spsk. sesamfrø
Havsalt og friskkværnet peber
3 dl Olie til at stege i, evt. solsikkeolie
SALAT
2 store rødløg
4 stængler bredbladet persille
2 tsk. Flormelis
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt
KORIANDERCREME
250 ml græsk yoghurt
6 spsk. hakket koriander
1 tsk. Spidskommen
Havsalt og friskkværnet peber
TILBEHØR
3 nannbrød
Pil Blend løg og hvidløg sammen med citronskal, olie og krydderierne, blend godt. Hæld kikærter en sigte og hæld alt vandet fra, kom i blenderglasset og blend. Kom massen i en skål og tilsæt æg, rør melet i sammen med sesamfrø. Krydr med salt og peber.

Varm olien i en lille gryde og form til ovale kugler med en dessertske. Kom i olien og steg i 3-4 minutter. Smag på en for at sikre at den er gennemstegt. Steg resten af falafelbollerne til de er gyldne og sprøde, dryp dem af på fedtsugende papir.

Pil og skær løg i tynde skiver, skyl og pluk persillen i blade. Pisk flormelis, citronsaft og olivenolie sammen, smag til med salt, vend løg og persille i dressingen. Rør yoghurt med koriander, spidskommen, salt og peber. Server til retten.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar