søndag den 12. februar 2012

SMÅ KAGER MED LAKRIDSSKUM OG CHOKO/LAKRIDS GLASUR

Lakrids er det nye sort
Jeg er vild med lakrids og den populære råvare har langt om længe fået sin egen festival, hvor lakridselskere og madentusiaster fik lov til at smage, lytte og lære om lakrids. Sikke meget lækker lakrids jeg har smagt, og det er jo altid skønt at møde passioneret folk der også elsker Lakrids.
Her er nogle små himmelske kager, fyld med lakrids, ja man bliver lidt inspireret når man er på Lakridsfestival
(6 små kager eller 10 stykker)
2 æg
80 g sukker
1 dl mørk sirup
150 g smeltet smør
250 g hvedemel
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
3 spsk. lakridspulver (Specialkøbmanden, tlf. 3315 1288 /www.specialkoebmanden.dk)
1 tsk. natron
2 dl kærnemælk
LAKRIDSSKUM
1OO g mørk chokolade med lakrids
2 ½ dl piskefløde
3 spsk. lakridspulver (Specialkøbmanden, tlf. 3315 1288 /www.specialkoebmanden.dk)
GLASUR:
20 g smør
300 g flormelis
ca. 1/2 dl kogende vand
2 spsk. kakao
2 tsk. lakridspulver
PYNT:
Lilla glimmerstøv og sukkerblomster (Specialkøbmanden, tlf. 3315 1288 / www.specialkoebmanden.dk)

Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør og rør det i dejen. Bland mel, nelliker, kanel, lakrids og natron sammen, og sigt det i dejen. Hæld kærnemælk i dejen lidt af gangen til den er tyk flyende.

Kom dejen i en smurt firkantet form på 15 cm x 30 cm, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 15-20 minutter. Mens kagen bager piskes flødeskummen, hak chokoladen fint og vend den i flødeskummen, sammen med flormelis, stil til side på køl.  Afkøl kagen let, og del den igennem så du har to bunde. Eller stik den ud i 6 små kager, og flæk dem. Fordel cremen på bunden, læg en bund over. Hæld glasur over, det må gerne løbe lidt ned af siderne, drys med glimmerstøv og sukkerblomster, og stil på køl i minimum 1/2 timer.


En rund høj udstikkerform 8 cm i diameteren

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar