torsdag den 9. februar 2012

Pæretærte med marcipan og mandler

Brug små pærer, evt. conference til disse små desserttærter. Servér med vaniljeis eller flødeskum.













(8 PERSONER)
4 små pærer
3 små butterdejsplader eller en stor
SUKKERLAGE:
2 dl vand
100 g sukker
bælgen fra ½ vaniljestangen (gem kornene til cremen)
CREME;
100 g marcipan
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. flormelis
kornene fra ½ vaniljestang
ENDVIDERE;
en rund udstikkerform på 6 cm i diameter
PYNT OG DRYS
30 g mandelflager
flormelis
TILBEHØR;
vaniljeis eller flødeskum
Kog vand og sukker, op sammen med sukker og vaniljebælg, til sukkeret er smeltet. Skræl pærerne. Kom dem i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen til de skal bruges.(de kan tilberedes dagen før).
Rul butterdejen ud. Stik 8 runde stykker ud, læg dem på en bageplade med bagepapir. Blend marcipanen med æggeblommer, flormelis, og vaniljekorn, til en ensartet masse. Fordel en spiseskefuld på hvert butterdejsstykke.
Halvér pærerne på langs. Flæk stilken, og tag kernehuset ud. Snit pærerne på langs, næsten helt til toppen, men lad den smalle ende være intakt, så de holder på formen. Flad forsigtigt pærerne ud med hænderne, så skiverne skilles i vifteform. Læg en halv pære på hvert butterdejsstykke. Drys med mandelflage,r og bag kagerne i en 200 grader varm ovn i 10-13 minutter, til kagerne er gyldne. Drys med flormelis og server straks med flødeskum eller is.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar