lørdag den 17. marts 2012

LAMMERYG MED TABOULE & KIKÆRTESALAT


Køb lammeryggen hos din slagter og få ham til at skrabe benene fri. Jeg fortrækker lam rødt, men skal det være lidt mere rosa så giv det5 minutter mere end angivet i opskriften.
lammeryg 200 g pr. person








TABOULE;
3 spsk. hakket bredbladet persille
3 spsk. finthakket mynte
skal fra 1/2 økologisk citron
4 spsk. pinjekerner
havsalt og friskkværnet peber
KIKÆRTESALAT
200 g kikærter (husk de skal ligge i vand 10 timer før de koges), eller en dåse kogte kikærter
3 spsk. olivenolie
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. knust spidskommen
2 spsk. finthakket mynte
3 spsk. finthakket koriander
saft og fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
1 rød peberfrugt, skåret i små terninger
1/2 rød chili, i små terninger
110 g frisk gedeost
2 stængler blegselleri
10 dadeltomater
havsalt og friskkværnet peber
Stegt lammet på en tør pande, hold fedtkanten nedad. Krydr med salt og peber. Steges færdig i en 180 grader varm ovn i 12-15 minutter, lad kødet hvile i 5 minutter og skær så hver person får to-tre ben.  Bland persille, mynte, citronskal, pinjekerner sammen, drys på kødet og krydr med alt og peber. KIKÆRTESALAT; Skyl kikærterne og kog dem i 35 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra og afkøl. Bland de to slags olie med spidskommen, mynte, koriander, citronsaft og citronskal. Krydr med salt og peber. Vend chili, peberfrugt og fintskåret blegselleri i sammen med kikærterne. Smuldr ost i og server til det varme lam.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar