tirsdag den 13. marts 2012

WOK MED GRØNTSAGER OG SKINKEKØD



En wokret kan du næsten bruge alle grøntsager, bar snit dem helt fint, brug peanutbutter, det giver en skøn sød smag.









Foto: Jakob Helbig
700 g skinkekød i strimler
MARIANADE:
2 dl. soja
4 cm revet ingefær
4 fed hvidløg revet
3 spsk. jordnøddeolie
FYLD
4 gulerødder, skåret som tændstikker
1 gul peberfrugt, skåret i tynde stænger
2 røde chili i små skiver
200 g sukker snaps, skåret på langs
2-3 porre i tynde skiver
2 dl. bouillon
4 spsk. peanut butter
ENDVIDERE
Bønnespirer og koriander, vendes i lige før retten serveres
TILBEHØR:
Kogte jasminris
Rør ingredienserne til marinaden samme. Vend kødet godt rund i marinaden og lad det stå et par timer, på køl. Varm wokken op med madolien og rist kødet af. Læg det op på risten i wokken så det holder sig varmt. Rist gulerødderne af i 2 minutter, tilsæt de øvrige grøntsager. Vend peanutbutter i og tilsæt bouillon, og  lidt af marinaden fra kødet og varm godt igennem. Vend kødet i, tag wokken fra blusset og vend de friske bønnespirer i. Server straks med kogt jasminris.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar