lørdag den 5. maj 2012

Dacquoise med chokoladecreme

 

             
En dacquoise er en marengslagkage, som du kan servere med en god is til eller, som den er, til kaffe eller te. Her er bundene af hasselnøddemarengs, og fyldet er en skøn chokoladecreme  
Foto: Lars Ranek
 TIP: Bag bundene om aftenen, og lad dem stå og tørre i ovnen. Lav chokoladecremen, og saml kagen, lige før du serverer den


BUNDE:
50 g hasselnøddekerner
4 æggehvider
225 g sukker

CHOKOLADECREME:
100 g mørk chokolade 70 %
1½ dl cremefraiche 38 %
1½ dl piskefløde

DRYS:
pistacienødder og kakaopulver

Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Læg dem på et viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Skru ovnen ned til 110°. Hak hasselnøddekernerne let groft.
Pisk æggehviderne helt stive ved mellem-hastighed. Tilsæt sukkeret, og pisk et minut ved høj hastighed. Vend forsigtigt nødderne i marengsen.
Tegn to 20 cm store cirkler på et stykke bagepapir. Fordel marengsmassen i cirklerne, og bag bundene ved 110° i 2 timer. Sluk ovnen, og lad dem stå og køle af i ovnen.
Smelt chokoladen i et vandbad. Rør cremefraichen i den smeltede chokolade, og tag det fra varmen. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i chokolademassen. Læg en af marengsbundene på et fad, og fordel chokoladecremen over. Læg den anden bund over, og sæt kagen i køleskabet, så den kan sætte sig. Drys med pistacienødder og kakao, og servér.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar