onsdag den 16. januar 2013

kanelbrød



(8 personer)
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 250 g hvedemel

FYLD:
80 g blødt smør
40 g farin
1 spsk. kanel

GLASUR:
150 g flormelis
¼ dl kogende vand

ENDVIDERE:
1 stk. 1-liters brødform

Varm forsigtigt mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet. Afkøl det til håndvarmt. Smuldr gæren ud i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er opløst. Tilsæt ægget, og sigt krydderierne og ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord. Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 minutter. Rør imens fyldet sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm, og fordel fyldet på dejen. Rul det til et brød, og kom det i en form foret med bagepapir. Klip hak ned i brødet, og lad det efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
Bag brødet midt i en 200° varm ovn i 14 minutter. Tag det ud af formen (pas på, det er varmt), og bag det i yderligere 5 minutter.
Afkøl brødet, rør flormelis med lidt vand til en let tyktflydende glasur, og hæld den over brødet. Servér evt. brødet med lidt koldt smør.

fredag den 28. december 2012

NYTÅRSFUDGE MED KARAMEL, VANILJE OG KANEL


 

De små stykker fugde smelter på tunger og smager så englene synger. Men det tager lidt tid at tilberede og du skal bruge et sukkertermometer.

 

 
 
 
 
 
300 g hvedemel
120 g fint rørsukker
240 g smør
1 knsp. Salt
Kornene fra 1 vaniljestang
KARAMEL
3 ¾ dl piskefløde
1 lille kanelstang
1 vaniljebælg
375 g farin
40 g akaciehonning
100 g smør
PYNT
50 g smeltet mørk chokolade
Rør alle ingredienserne til bunden sammen til en løs masse. Beklæd en form med bagepapir og tyk dejen udi formen (20cm x 20 cm). Bag dejen i en 165 grader varm ovn i 30 minutter, til den er let gyden (den må ikke bages helt sprød) afkøl helt i formen.

Kog fløde med kanelstang, vaniljebælg og korn. Sluk lige når det koger, sigt det over i en ren gryde og tilsæt farin, honning og smør. Lad det koge til det rammer 120 grader. Hæld den varme karamel over bunden, afkøl og sæt i køleskabet natten over. Pynt med streger af smeltet mørk (dyb en gaffel i den smeltede chokolade, og røst over kagen i zigzak mønster). Skær i små mundrette stykker og server.

TIPS: Du kan fryse de færdige fudge.

 

onsdag den 12. december 2012


 

SMART BAGEMÅTTE TIL Franske macarons.
Med Lékués macaronmåtte bliver det let at lave professionelt udseende macarons i sit eget køkken. Det eneste det kræver er æg, sukker, mandelmel og et fyld efter eget valg.
Lékués macaronmåtte er produceret i platinum silikone og udformet med 48 små forhøjede markeringer med indlagt doseringsstreger. Når man fylder dejen inden for doseringen sikrer man både ensartet størrelse og rigtig form. Når ”formene” er fyldt, lader man dem stå i 30 minutter indtil kagedejen har sat sig. Kom den herefter i en forvarmet ovn og bag dem i 20 minutter eller indtil kagerne er faste. Når kagerne er kølet af, samler man dem to og to omkring et valgfrit fyld. Så let er det.
Den vejledende udsalgspris på macaronsættene (macaronmåtte, Decomax og opskriftshæfte) er 398 kr og den fås i udvalgte køkkenbutikker samt Bahne. Nærmeste forhandler anvises af Hamonoya på info@hamonoya.dk eller telefon (+45) 45 36 36 13.