onsdag den 14. marts 2012

CULOTTESTEG MED SPRØDE TÆRTER OG SPICY DRESSING

 Den spicy dressing, smager skønt til det røde kød og de sprøde tærter.
1 culottesteg
havsalt og friskkværnet peber
SMÅ TÆRTER MED GRILLEDE GRØNTSAGER
1 rulle butterdej delt i 6 stykker
1 lille courgette, i skiver
1 lille aubergine, i skiver
2 spsk. madolie
FYLD:
3 hele æg
1 frisk bøfmozzarella
175 ml græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
havsalt og friskkværnet peber
ENDVIDERE:
6 små tærtebunde, ca. 8 cm i diameteren eller en stor metal tærteform på 22 cm. Lidt olie til at smøre formene med
SPICY DRESSING
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1 tsk. chiliflager
2 forårsløg, fint hakket, gem lidt til pynt
6 dl græsk yoghurt
havsalt og peber
Fjern sener og fedt fra stegen, rids stegen i den tykke fedtkant, og krydr med salt og peber. Varm en stor pande, og steg kødet med fedtkanten nedad til den er sprød og mørk gylden. Vend den og brun kødsiden.
Læg culottestegen på en bagerist over en bradepande, og steg den færdige i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter (alt efter hvor rød den skal være). Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter. Skær den i 1/2 cm tykke skiver.
Varme en grillpande op, hæld olien på. Grill aubergine og courgetteskiverne på hver side, så de har et flot grillmønster. Læg dem på køkkenrulle, og drys med salt.
Del butterdejen og rul den let ud, smør formen med lidt olie, og fordel dejen i formene, skær dejen til i kanterne. Rør æggene sammen med yoghurt, krydr med hvidløg, salt og peber, smuldr små stykker mozarellaost i. Fordel æggeblandingen over dejen og læg 4 skiver grillet grøntsag. Bag tærterne i 17-20 minutter ved 220 grader til kanten er flot gylden.
SPICY DRESSING; Knus korianderfrø og spidskommenfrø, og rist dem på en tør varm pande. Vend chiliflager i, og varm til krydderierne bliver aromatiske. Snit løgene helt fint og bland det hele i yoghurten, krydr med salt og peber. Pynt med lidt forårsløg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar