lammeryg 200 g pr. person
TABOULE;
3 spsk. hakket bredbladet persille
3 spsk. finthakket mynte
skal fra 1/2 økologisk citron
4 spsk. pinjekerner
havsalt og friskkværnet peber
KIKÆRTESALAT
200 g kikærter (husk de skal ligge i vand 10 timer før de koges), eller en dåse kogte kikærter
3 spsk. olivenolie
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. knust spidskommen
2 spsk. finthakket mynte
3 spsk. finthakket koriander
saft og fintrevet skal fra 1/2 økologisk citron
1 rød peberfrugt, skåret i små terninger
1/2 rød chili, i små terninger
110 g frisk gedeost
2 stængler blegselleri
10 dadeltomater
havsalt og friskkværnet peber
Stegt lammet på en tør pande, hold fedtkanten nedad. Krydr med salt og peber. Steges færdig i en 180 grader varm ovn i 12-15 minutter, lad kødet hvile i 5 minutter og skær så hver person får to-tre ben. Bland persille, mynte, citronskal, pinjekerner sammen, drys på kødet og krydr med alt og peber. KIKÆRTESALAT; Skyl kikærterne og kog dem i 35 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra og afkøl. Bland de to slags olie med spidskommen, mynte, koriander, citronsaft og citronskal. Krydr med salt og peber. Vend chili, peberfrugt og fintskåret blegselleri i sammen med kikærterne. Smuldr ost i og server til det varme lam.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar