(20 sammenlagte kager)
Tips: Pisk æggehviderne på lav hastighed, det tager tid, men du får en fin marengs med meget små luftbobler.
200 g smuttede mandler
200 g flormelis
25 g kakaopulver
6 æggehvider (3 bæger pasteuriseret)
200 g sukker
0,8 dl vand
ENDVIDERE
Et sukkertermometer og sprøjteposer
CHOKOLADE TRØFFEL-CREME
3 dl piskefløde
50 g akaciehonning
190 g mørk chokolade, Guanaja
PYNT:
kakaopulver
Blend mandlerne til mel, tilsæt flormelis og kakao og blend til blandingen er fin og jævn. Sigt massen og stil den til side. Kog sukker og vand i en lille gryde, brug et sukkertermometer, tag fra blusset når lagen er 110 grader. Piske halvdelen af æggehviderne ved langsom hastighed, når de er pisket stive, sæt hastigheden op og hæld den varme sukkerlagen ned i mens du pisker, i en tynd stråle. Forsæt til marengsmassen er afkølet (det tager ca. 7 minutter, derfor er det smart med en køkkenmaskine). Bland den anden halvdel af hviderne (de skal ikke piskes) med mandelflormelisblandingen, til en tyk masse. Vend forsigtigt lidt af marengs ned i mandelmassen, og derefter vendes resten i, dejen skal være glat, ensartet og let flyende. Kom dejen i en sprøjtepose, med en lille tyl. Sæt dejen i ensartet klatter med god afstand på en bageplade med bagepapir, lad kagerne stå en 1 times tid ved stuetemperatur og tørre, bag dem i en 110 grader varm ovn i 12 minutter, hvis de sprækker er det fordi din ovn er for varm, sku ned. Tag kagerne ud af ovnen og træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade, eller et vådt stykke, så er det nemmere at få kagerne af papiret, brug en palet. Kog fløden med honning. Hak chokoladen fint og hæld over den varme fløde- honningblanding over, rør til alt chokoladen er smeltet. Lad creme sætte sig 4 timer i køleskabet, pisk den op med en håndblender, og kom den i sprøjtepose. Læg kagerne sammen med chokoladecremen, ved at komme cremen i en sprøjte pose og læg creme på en og sæt en kage som top over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar