Mokka, chokolade, på en lille hasselnødmakron, ja, jeg siger det bare, den ene. tager den anden, til fadet er tomt.
HASSELNØDDEMAKRONER75 g hasselnødder
75 g flormelis
3 æggehvider (2 bæger pasteuriseret)
50 g rørsukker
DESUDEN:
En sprøjtepose
FYLD:
2 1/2 dl piskefløde
175 g god mørk chokolade, finthakket
2 tsk. instans kaffe
OVERTRÆK & PYNT
80 g mørk chokolade
2 spsk. knuste violer
Blend hasselnødder helt fint med flormelis. Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend dem forsigtigt sammen med nøddeblandingen. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små bunde ud på en bageplade med bagepapir, de skal være på størrelse med en 5-krone. Bag dem i en 150 grader varm ovn i 6-8 minutter til de er let gyldne. Afkøl på en rist. Hak chokoladen helt fint, og varm fløden i en lille gryde,til den koger. Tag fra varmen, pisk kaffepulver i og hæld over chokoladen, mens du pisker til en let creme. Lad cremen sætte sig i ca. 3 time i køleskabet. Pisk blandingen helt stiv, og smør den i små toppe på makronerne. Stil dem i fryseren, mens du smelter chokoladen over et vandbad. Tag kagerne fra fryseren, og dyp dem i chokoladen, så bunden stadig er uden chokolade. Drys med violer, stil i køleskabet til de skal spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar