(10-12 PERSONER)
En skøn festkage, hvor man bager halvdelen af dejen, og resten bliver smurt over som en blød mousse. Servérden med syltede abrikoser, eller sæsonens frugter, eller spis den,som den er.
200 g mørk chokolade 70 %
200 g smør
6 pasteuriserede æggeblommer (3 bæger)
200 g flormelis
6 pasteuriserede æggehvider (4 bæger)
VANILJESYLTEDE ABRIKOSER
3 dl vand
1 dl rørsukker
1/2 stang god vanilje
400 g friske abrikoser, (eller 1 god dåse med abrikoser)
PYNT
Høvlet chokolade
Smelt chokoladen og smørret over et vandbad. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform (20 cm), der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn ca. 20-25 minutter. Tilbered imens de syltede abrikoser: Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljestangen. Lad det koge til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og del dem halve. Kom dem i lagen, og giv dem et hurtigt opkog, og afkøl. Lad kagen afkøle, (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse) og fordel den kolde mousse over kagen.
Pynt med høvlet chokolade og server kagen med de syltede abrikoser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar