130 g smeltet smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. Kakao
1 tsk. vanilje esse
ENDVIDERE
35 g smuttede mandler, let finthakket
2 spsk. skovbærsyltetøj eller hindbærsyltetøj
3 spsk. rom essen
40 g koldt smør
100 g god smeltet chokolade
PYNT:
100 g finthakket mørk eller lys chokolade
50 g ristet kokosflager, let finthakket kan købes i specielkøbmanden
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den 30 minutter ved 180 grader.
Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml med fingrene, og tril til kugler som bordtennisbolde. Sæt i køleskabet, mens chokoladen smeltet. Vend romkuglerne i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager. Afkøl, og opbevar romkuglerne i en tætsluttende dåse, i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar