FOTO 22
Denne skønne kage, er fyldt med tørret frugt, julekrydderier og chokolade. Server den på en kold blæsevejsdag, til en kop te eller kaffe.300 g rørsukker
4 æg
220 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
2 spsk. kakao
1 1/2 dl piskefløde
100 g smør
100 g mørk orange chokolade
50 g tørrede abrikoser, let groft hakket
50 g tørrede dadler, let groft hakket
40 g syltet ingefær, helt fint hakket
40 g grofthakkede valnødder
40 g hakket pistacienødder
ENDVIDERE:
Smør til formen
4 spsk. sukker til formen
2 liters rundspringform
OVERTRÆK OG PYNT
100 g mørk chokolade (70 %)
50 g knuste, ristede kakaobønner(specielkøbmanden)
tørrede appelsinskal, vendt med lidt rørsukkerRør sukker og æggene helt lyst. Sigt hvedemel, bagepulver, kanel, nelliker og kakao sammen og vend det i æggemassen. Rør forsigtigt piskefløden i lidt af gangen. Smelt smør og chokolade over et vandbad, og hæld det i dejen, mens du rører. Vend de tørrede frugter og nødderne i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, der er drysset med sukker. Bag kagen midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 40- 45 minutter.
Afkøl kagen på en rist. Smelt chokoladen over et vandbad, og overtræk kagen. Drys med pynten, og lad kagen stå til chokoladen er stivnet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar