lørdag den 1. marts 2014

SUPER NEMME FASTELAVNSBOLLER


Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have; her er nogle dejlige bløde og søde fastelavnsboller.
FASTELAVNSBOLLER MED REMONCE OG SYLTETØJ
(12 stykker)
40 g gær
1 dl lun økologisk sødmælk
1/2 tsk. salt
25 g rørsukker
100 g smeltet smør
1 æg
250-300 g hvedemel
FYLD
125 g blødt smør
80 g sukker
1 st. kardemomme
30 g finthakket pistacienødder
PYNT
1 sammenpisket æg
4 spsk. hindbærsyltetøj
4 spsk. abrikossyltetøj
30 g mandelflager

Smuldr gæren ned i den lune mælk, tilsæt salt og sukker og rør godt. Bland smør og æg i dejen, tilsæt hvedemelet lidt af gangen og rør/ælt til dejen helt glat. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter. Tilbered fyldet imens; rør smør med sukker og kardemomme, tilsæt pistacienødder, og sæt til side. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en plade på 30 cm x 30 cm. Fordel fyldet på og skær den ud i 12 firkanter. Fold hver firkant som en konvolut og læg den på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Lad dem hæve i 30 minutter. Tryk med tommeltotten en fordybning midt i fastelavnsbollen, pensl med æg, kom syltetøj i fordybningen, og pynt med mandelflager. Bag fastelavnsbollerne i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter til der er gyldne. 

onsdag den 12. februar 2014

MARCELCHOKOLADEKAGE MED HØVLET CHOKOLADE



10-12 PERSONER
En skøn festkage, hvor man bager halvdelen af dejen, og resten bliver smurt over som en blød mousse. Drys med chokolade spåner og frysetørre hindbær

200 g mørk chokolade 70 %
200 g smør
6 pasteuriserede æggeblommer (3 bæger)
200 g flormelis
6 pasteuriserede æggehvider (4 bæger)
PYNT
50 g høvlet chokolade
Frysetørret hindbær

Smelt chokoladen og smørret over et vandbad. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform (20 cm), der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle, (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse) og fordel den kolde mousse over kagen.


Pynt med høvlet chokolade og drys med hindbær.

tirsdag den 11. februar 2014

Min mormors banankage

BANANKAGE
Min mormors opskrift, der smager helt fantastisk, og så er den super nem at bage.
3 æg
3 dl sukker
125 g smeltet smør
3-4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 mosede modne bananer, gerne brune
ENDVIDERE
1 banan i skiver
50 g hakket mørk chokolade
DRYS
1 dl mørk farin
rør æg godt sammen med sukker. Tilsæt smør og rør godt. Rør mel og bagepulver i, vend bananerne. fordel i em smurt 24 cm springform. læg skiver af banan på, der efter chokolade, drys med farin. bag kagen i en 190 grader varm ovn i 40 minutter.