lørdag den 3. december 2011

Den 3. december, så er det tid til hvid chokoladeFRAGILITÉ MED HVID CHOKOLADECREME
De sprøde marengsbunde fyldt med sød fyldig chokoladecreme er en skønt dessert eller delikat eftermiddagskage. Du kan også server den i mindre stykker efter en god middag, sammen med en stærk kop kaffe.
Her er der rigligt til 10 lækkersultene gæster
BUNDE:
6 æggehvider (evt. 4 bæger pasteuriseret)
300 g sukker
200 g hasselnøddekerner, blendede
75 g hasselnøddeflager
ENDVIDERE
En form kagen kan ”sætte sig i”, her brugt en firkantet høj bradepande på 20 cm x 15 cm
HVID CHOKOLADECREME:
1/2 liter piskefløde
300 g hvid chokolade
fintrevet skal fra en økologisk appelsin
PYNT:
sigtet flormelis
lidt hasselnøddeflager
citronmelisse
BUNDE: Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt de blendede hasselnøddekerner i. Tegn tre firekanter a 20cm x 15 cm på bagepapir. Smør dejen ud indenfor stregerne, og drys med hasselnøddeflager. Bag bundene i en 175 grader varm ovn i 12-15 minutter.  De skal være let lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis bagepapiret er svært at få af, så fugt det med lidt vand på bagsiden, og løsn forsigtigt.
CHOKOLADECREMEN; Bring fløden i kog, og hæld den i en stor skål. Lad den køle ned til den er lidt varmere end en finger, ca. 40 grader. Hak chokoladen fint, og pisk den i fløden til den smeltet.  Rør appelsinskallen i.  lad cremen køle af, og stil den på køl natten over, eller i minimum 5 timer. Husk at filme skålen godt til - chokolade tager nemt smag af andre madvarer. Tag skålen fra køl, og rør forsigtigt cremen op. Du må endelig ikke røre for meget, så skiller den. Læg en bund nederst i en form foret med husholdningsfilm, og fordel halvdelen af cremen over bunden. Læg endnu en bund, og kom derefter resten af cremen over. Læg den sidste bund på, og drys med sigtet flormelis og lidt hasselnøddeflager. Pynt med citronmelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar