tirsdag den 13. december 2011

DEN 13 DECEMBER; VANDBAKKELSER MED CHOKOLADE-KAFFE-CREME

(6 stykker)
60 g smør
60 g hvedemel
1 1/4 dl kogende vand
2 æg
Fyld:
2 dl piskefløde
30 g flormelis
kornene fra ½ stang vanilje
3 spsk. kaffesirup
2 tsk. instant kaffe
1/4 dl vand
ENDVIDERE
1/2 dl piskefløde
30 g mørkchokolade
PYNT
spåner af mørk chokolade

Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse. kom det kogende vand i lidt efter lidt, og rør, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter, uden den tager farve. Tag dejen fra varmen, og rør æggene i, et af gangen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 6 kager. Bag dem i en 210 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Afkøl helt.
Pisk fløden stiv med flormelis og vaniljekorn. Vend kaffesirup i flødeskummen, og stil til side. Opløs kaffen i vandet. Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen, og rør godt, til en ensartet masse. Skær et lille hul i alle vandbakkelserne. Vend forsigtigt flødeskummen med chokolade-kaffe-cremen. Kom fyldet i en sprøjtepose, og tryk rigeligt i hver vandbakkelse. Drys med hakket chokolade.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar