mandag den 19. december 2011

Chokoladekalender den 19.12 ROMKUGLER,


Jeg ælskeer romkugler, prøv disse luksus udgaver, de er yderst vanedannende.
 
130 g smeltet smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. Kakao
1 tsk. vanilje esse
ENDVIDERE
35 g smuttede mandler, let finthakket
2 spsk. skovbærsyltetøj eller hindbærsyltetøj
3 spsk. rom essen
40 g koldt smør
100 g god smeltet chokolade
PYNT:
100 g finthakket mørk eller lys chokolade
50 g ristet kokosflager, let finthakket kan købes i specielkøbmanden
Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Rør hvedemel og kakao i dejen sammen med vaniljeessens. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 cm x 30 cm og bag den 30 minutter ved 180 grader.

Lad kagen afkøle helt, gerne til næste dag. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, romessens og smør, saml med fingrene, og tril til kugler som bordtennisbolde.  Sæt i køleskabet, mens chokoladen smeltet. Vend romkuglerne i den smeltede chokolade, og rul dem enten i hakket chokolade eller kokosflager. Afkøl, og opbevar romkuglerne i en tætsluttende dåse, i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar