søndag den 18. december 2011

MARMORKAGE MED CITRUSPIFT, kalender den 18.12


Det er en skøn klassiker, der også er kendt under navnet; TIGERKAGE, her har jeg givet opskriften et tvist med citron, men vil du have den traditionel, kan det undlades.
200 g blødt smør
200 g sukker
fintrevet skal af en citron
kornene fra en stang vanilje
4 æg
½ tsk. bagepulver
200 g hvedemel
100 g smeltet mørk chokolade
Rør smør med sukkeret, til det er hvidt. Rør citronskal og vaniljekorn i dejen. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend bagepulver i sammen med melet. Tag 1/3 del af dejen fra, og bland den med smeltet chokolade. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt rugbrødsform på 1 liter. Kom derefter chokoladedejen over og til sidst resten af den lyse dej. Rør lidt rundt i dejen med en strikkepind eller et trægrillspyd. Bag marmorkagen midt i en 175 grader varm ovn en time. Afkøl kagen let, og server den i gode tykke skiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar