fredag den 9. december 2011

KRYDRET CHOKOLADEKAGE


FOTO 22
Denne skønne kage, er fyldt med tørret frugt, julekrydderier og chokolade. Server den på en kold blæsevejsdag, til en kop te eller kaffe.
300 g rørsukker
4 æg
220 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
2 spsk. kakao
1 1/2 dl piskefløde
100 g smør
100 g mørk orange chokolade
50 g tørrede abrikoser, let groft hakket
50 g tørrede dadler, let groft hakket
40 g syltet ingefær, helt fint hakket
40 g grofthakkede valnødder
40 g hakket pistacienødder
ENDVIDERE:
Smør til formen
4 spsk. sukker til formen
2 liters rundspringform
OVERTRÆK OG PYNT
100 g mørk chokolade (70 %)
50 g knuste, ristede kakaobønner(specielkøbmanden)
tørrede appelsinskal, vendt med lidt rørsukker
Rør sukker og æggene helt lyst. Sigt hvedemel, bagepulver, kanel, nelliker og kakao sammen og vend det i æggemassen. Rør forsigtigt piskefløden i lidt af gangen. Smelt smør og chokolade over et vandbad, og hæld det i dejen, mens du rører. Vend de tørrede frugter og nødderne i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, der er drysset med sukker. Bag kagen midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 40- 45 minutter.
Afkøl kagen på en rist. Smelt chokoladen over et vandbad, og overtræk kagen. Drys med pynten, og lad kagen stå til chokoladen er stivnet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar