mandag den 5. december 2011

5. December, kanellagkage med nougatskum

KANELLAGKAGE MED NOUGATSKUM
(8 personer)

Dette er en heftig kage, der smager helt fantastisk!!!!

 KANELBUNDE
(3 stk.)
100 blødt smør
100 g sukker
1 æg
60 g hvedemel
1 knsp. hjortetakssalt
2 tsk. stødt kanel
NOUGATSKUM
1/2 liter piskefløde
2 spsk. flormelis
kornene fra 1/ 4 stang vanilje
100 g kold nougat, skåret i fine terninger
PYNT:
100 Mørk chokolade, høvlet
Pisk smør og sukker godt sammen, til det er hvidt. Tilsæt ægget, og pisk godt. Sigt hvedemel, hjortetakssalt og stødt kanel sammen, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Tegn en cirkel på ca. 20 cm i diameter på et stykke bagepapir. Smør dejen tyndt ud, evt. med den palet eller en dejskraber. Bag bundene en af gangen midt i en 200 grader varm ovn i 4- 6 minutter, til de er flotte mørkebrune.
gLad bundene afkøle på bagepapiret, der først fjernes, når kagen lægges sammen.
Pisk fløden med lidt flormelis og vanilje til den er stiv. Læg en bund nederst på kagefadet, smør med flødeskum, drys med 1/3 del af nougaten kom en bund over, og forsæt til der ikke er flere bunde. Pynt med chokoladespåner og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar