torsdag den 15. december 2011

DEN 15. DECEMBER; CHOKOLADEKAGE MED KRYDDERIER OG CHOKOLADE



Den lækre chokoladekage er krydret med de skønne julekrydderier, og er lige til at nyde i juledagene.
200 g mørk chokolade (70 % kakao)
200 g smør
300 g farin
2 store æg
1/2 stang vanilje
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
150 g hvedemel
1/2 dl. kogende vand
GLASUR:
200 g flormelis
2 spsk. kakao
lidt kogende vand
PYNT:
guldglimmer
Hak chokoladen fint, og smelt den over et vandbad. Tilsæt smørret i mindre stykker, og rør det godt sammen, til du har en ensartet flydende masse. Pisk farin og æg godt sammen, og rør chokolade/smørblandingen i. Sigt alle krydderierne sammen med melet, og vend det i dejen. Justér med vandet til en let tyk dej.
Hæld dejen i en smurt brødbageform på 1 liter. Bag kagen i 30-40 minutter i en 175 grader forvarmet ovn. Vend kagen ud og afkøl den på en rist.  Rør ingredienserne til glasur sammen. Hæld over kagen,  og pynt med guldglimmer. Opbevar kagen i formen på køl.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar